Foto: border.gov.md/

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat joi, 8 aprilie, Comisia Situații Excepționale a decis să revină la Hotărârea nr. 51. Astfel, testul PCR negativ nu mai este obligatoriu la intrare în Republica Moldova, în schimb, persoanele stau în carantină.

A fost abrogat un punct din anexa 1 a deciziei precedente ce ține de domeniul de competență a Poliției de Frontieră. Pentru că acel compartiment duce în eroare la compartimentul intrării în țară a cetățenilor, lucru care prevedea în mod obligatoriu și exclusiv prezentarea testului negativ pentru COVID-19. Acest lucru a fost abrogat și rămâne în vigoare hotărârea 51 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică care prevede regulile de intrare în țară a cetățenilor R. Moldova, dar și a cetăților din alte state”, a explicat Ciocoi.

Astfel, după ultimele modificări, e clară regula de intrare în Republica Moldova:

În situația în care o persoană nu are testul negativ pentru COVID-19, atunci completează fișa epidemiologică, intră în carantină pentru 14 zile și în a 10-zi poate întrerupe carantina daca face un test la COVID-19 și rezultatul este negativ”, a precizat Ciocoi.

Amintim că, Ciocoi a declarat după ședința Comisiei Situației Excepționale că punctul care interzicea aflarea cetățenilor în parcuri a fost anulat.

Vezi și: Ciocoi, după ședința CSE: „Vin cu scuzele de rigoare. S-a corectat. A fost anulat punctul care interzicea aflarea cetățenilor în parcuri”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here