Foto: Moldova Curată

Reținut acum câteva săptămâni în flagrant cu mită, magistrata Marina Tertea de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău, s-a mai ales cu o cauză penală.

Prin ordonanța procurorului general Alexandr Stoianoglo, pe numele acestuia a fost pornită o nouă cauză penală pentru trafic de influență.

Potrivit materialelor urmăririi penale, susținând că are influență asupra procurorilor, judecătoarea Marina Tertea ar fi estorcat de la conducătorul unei firme o mie de dolari SUA pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal, care ar avantaja interesele respectivului agent economic.

Magistrata este cercetată în libertate, după ce atât sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău, cât și Curtea de Apel Chișinău au respins demersurile Procuraturii Anticorupție de plasare a acesteia în arest.

Reamintim că, magistrata a fost reținut în flagrant, pe 22 martie curent, într-un alt dosar, pornit de Stoianoglo, în baza unor informații, potrivit cărora, aceasta ar fi pretins 16 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătoarei, aceasta fiind reținută și învinuită de primirea a 11 mii de dolari din suma inițial pretinsă.

La demersul Procuraturii Anticorupție, magistrata a fost suspendată provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.

Urmărirea penală continuă, iar procuratura va reveni cu detalii suplimentar.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here