Directorul adjunct al ANP, Serghei Demcenco, plasat în arest la domiciliu. PCCOCS: Decizie neîntemeiată

Autor: , in Actualitate / Social / 9 aprilie, 2021, 16:34

I-a fost schimbată măsura preventivă. Directorul adjunct de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), Serghei Demcenco, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. O decizie în acest a fost luată vineri, 9 aprilie, de către magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Magistrații au înlocuit măsura arestului preventiv în privința adjunctului de la Administrația Națională a Penitenciarelor cu arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

Procurorii PCCOCS consideră neîntemeiată această decizie judecătorească: „Vom ataca decizia cu cu recurs în instanța ierarhic superioară”.

Directorul adjunct al ANP este învinuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal.

Șeful adjunct al ANP ajuns după gratii, plasat în celula în care a stat Filat. Fotografiile lui Demcenco nu au fost introduse în baza de date

Potrivit legii penale, astfel de infracțiuni se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani (articolul 327, alineat (3) din Codul penal).

Ulterior, în legătură cu aceasta, au urmat percheziții în Penitenciarul nr. 15 – Cricova.

Perchezițiile în Penitenciarul nr. 15 – Cricova: 13 condamnați, transferați în alte instituții de detenție. Au fost găsite jocuri de noroc, alcool, cuțite și telefoane

Drept rezultat al perchezițiilor din ziua de miercuri, 24 februarie 2021, în Penitenciarul nr. 15 – Cricova, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu angajați ai DDS „Pantera” a ANP, Inspectoratului Național de Investigații și BPDS „Fulger” a IGP al MAI, au depistat și ridicat un număr impunător de obiecte interzise, precum și l-au reținut pe șeful acestei instituții penitenciare, pentru un termen de 72 de ore.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *