PAS: Decizia de instituire a stării de urgență a fost contestată la Curtea Constituțională (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 9 aprilie, 2021, 16:12

O sesizare la Curtea Constituțională (CC) pentru a contesta Hotărârea de instituire a stării de urgență pe teritoriul R. Moldova a fost depusă de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), anunță Sergiu Litvinenco vineri, 9 aprilie. Deputatul a menționat că în cazul în care magistrații vor declara neconstituțională decizia de instituire a stării de urgență, atunci aceasta va fi anulată.

Litvinenco susține că starea de urgență este „un fake ordinar”.

Am depus la Curtea Constituțională o sesizare cu privire la declararea neconstituționalității actelor normative care țin de instituirea stării de urgență. S-au încălcat mai multe prevederi constituționale și legale”, a declarat deputatul PAS.

„Un artificiu juridic”, așa descrie Litvinenco procesul declarării stării de urgență/

Pe de o parte, Guvernul în exercițiu nu avea dreptul să propună stare de urgență, iar Parlamentul nu putea să voteze starea de urgență pentru că proiectul a fost propus de un grup de deputați. Pe parcurs s-ar putea să vin și cu informații suplimentare. Dacă Curtea Constituțională va declara neconstituțională decizia de instituire a stării de urgență, atunci toate deciziile adoptate își pierd efectul”, a conchis Litvinenco.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *