(FOTO) Mii de oameni au fost evacuați după erupția vulcanului La Soufriere. Norul de cenușă, vizibil din spațiu

Autor: , in Uncategorized / 11 aprilie, 2021, 17:13

Un nor de cenușă a fost observat din spațiu, după ce a erupt vulcanul La Soufriere, din Caraibe. Mirosul de sulf a început să acopere părți din insula Sf. Vincent, iar mii de oameni au fost evacuați.

Cercetătorii au anunțat că ar putea urma noi erupții. Drept urmare, în jur de 16.000 de locuitori au evacuat în grabă zona, îndreptându-se către adăposturile de pe coastă și navele pregătite pentru a-i transporta către insulele vecine.

„Prima explozie nu este neapărat cea mai mare”, a declarat geologul Richard Robertson, de la Centrul de Cercetări Seismice al Universității din Indiile de Vest.

Din cauza acestei erupții, va fi perturbată activitatea din regiune timp de cel puțin câteva luni, transmite digi24.ro.

„Agricultura va fi grav afectată, este posibil să avem pierderi de animale și va trebui să facem reparații la case, dar dacă vom fi în viață și vom avea putere, vom reconstrui mai bine, împreună”, a menționat premierul Ralph Gonsalves, postului local NBC Radio.

Vulcanul are o înălțime de 4000 de metri, iar activitatea lui a crescut simțitor joi, printr-o serie de cutremure. Coloana de cenușă de vineri are o înălțime de peste 10 km. Deocamdată, nu au fost raportate decese sau răniți.

Foto: Profimedia Images

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X