NASA a amânat un zbor pe Marte care trebuia să intre în istorie

Autor: , in Actualitate / IT/Ştiinţă / 11 aprilie, 2021, 09:58

A fost amânată decolarea elicopterului Ingenuity Mars, atașat roverului Perseverence, din craterul Jezero de pe Marte. NASA a anunțat decizia acum câteva ore, menționând că zborul istoric a fost reprogramat „nu mai devreme de 14 aprilie”.

Prima încercare de zbor propulsat pe altă planetă era programată pentru duminică, 11 aprilie. Momentul istoric, însă, a fost amânat.

„Pe baza datelor provenite de la elicopterul Ingenuity Mars, care au sosit vineri noaptea, NASA a decis să reprogrameze primul zbor experimental al elicopterului Ingenuity Mars până nu mai devreme de 14 aprilie”, a anunţat JPL, care se ocupă de acest proiect.

Motivul amânării este o defecțiune, care a fost observată în timpul unui test la viteză mare al rotoarelor.

„Elicopterul este în siguranţă, în stare bună şi a comunicat către Pământ datele complete de telemetrie. Echipa elicopterului analizează telemetria pentru a diagnostica şi înţelege problema. După aceasta, va reprograma testul cât mai repede”, mai este menționat în comunicat.

Inițial, Ingenuity Mars urma să decoleze în această duminică, la 12:30 p.m., „ora solară locală de pe Marte”, (10:54 p.m. EST, ora standard estică). Ingenuity cântăreşte 1,8 kilograme, are instalate camere şi microfon pentru a înregistra zborul. Robotul este atașat roverului Perseverance, care a ajuns pe planeta Marte pe 18 februarie și are scopul de a explora posibilitățile de existență a vieții pe Planeta Roșie, transmite Agerpres.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X