Proteste în Germania: Sute de persoane cer reguli mai stricte pe vreme de pandemie

Autor: , in Externe / 11 aprilie, 2021, 15:40

Locuitorii din Germania au organizat mai multe proteste sâmbătă, prin intermediul mișcării Zero Covid. Manifestanții au cerut reguli mai stricte pentru a lupta cu pandemia de COVID-19 și au spus că optează pentru un lockdown limitat, dar consecvent.

Proteste au avut loc în Bremen şi Hanovra, unde au participat peste 200 de cetăţeni. De asemenea, manifestații au fost organizate la Goettingen, Berlin şi Dusseldorf, potrivit poliţiei germane.

Cei prezenți au cerut o pauză plătită de trei săptămâni de la locul de muncă.

„Birourile şi alte locuri de muncă sunt centre de infectare. „Foamea de profit” a companiilor nu ar trebui să prevaleze în defavoarea sănătăţii oamenilor”, au declarat organizatorii.

De asemenea, s-au mai solicitat politici de pandemie bazate pe ştiinţă şi care să pună oamenii înaintea intereselor economice, transmite Agerpres.

„Nu este posibil ca viaţa privată să fie total redusă în timp ce încă nu există aplicarea dreptului de a lucra de acasă”, au spus protestatarii.

Alte persoane au cerut mai multă siguranţă în şcoli şi grădinițe și chiar suspendarea predării în instituțiile de învățământ.

Manifestațiile nu s-au lăsat fără unele reacții. La Hamburg, un convoi de maşini-protestatare a fost atacat cu ouă şi roşii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X