Două spitale din Capitală nu vor mai interna pacienți infectați cu COVID-19. Ceban: Un nou val urmează în luna mai

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 12 aprilie, 2021, 09:51

Două instituții medicale din Capitală vor reveni la pofilele de bază și nu vor mai interna pacienți infectați cu COVID-19. Este vorba despre spitalul de Ftiziopneumologie și spitalul Gheorghe Paladi. Anunțul a fost făcut la ședința serviciilor municipale de luni, 12 aprilie, de către primarul Ion Ceban.

Ceban a precizat că săptămâna aceasta vor fi închise secțiile cu circa 150 de paturi de la Spitalul de Ftiziopneumologie și cele cu 110 paturi din blocul vechi al spitalului municipal Gheorghe Paladi.

Treptat, vor reveni la activitatea lor de bază și alte instituții spitalicești din Capitală (…) Am dori ca ultimul spital care să rămână în circuitul COVID-19 să fie cel de la Centrul MoldExpo, fiind unul din cele mai eficiente instituții din perioada pandemiei. Timp de un, peste 32.000 de persoane au primit asistența”, a declarat primarul Capitalei.

Edilul susține că deși numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut, rămâne ridicat numărul pacienților internați la terapie intensivă: „În caz de un nou val de infectări, secțiile COVID-19 ar putea fi reactivate”.

Ceban a îndemnat cetățenii să respecte măsurile epidemiologice, făcând referire la prognozele specialiștilor, potrivit cărora, urmează să fie un nou val în luna mai: „Pandemia se pare că nicăieri nu pleacă”.

Chiar dacă acum cifrele arată că situația este mai lejeră, nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm. Să respectăm recomandările medicilor: distanța, să purtăm mască și să nu uităm de dezinfectare. Dacă unele parcuri sunt aglomerate, cum a fost în acest weekend la Valea Morilor, la Mircea cel Bătrîn sau Valea Trandafirilor, vă rugăm să optăm pentru alte locuri, mai puțin aglomerate”, a conchis Ceban.

În Republica Moldova, bilanțul a ajuns la 241.217 de persoane infectate cu coronavirus. Din numărul total, 222.927 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 5.388 au decedat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X