Fostul director al „Red-Nord” e vizat în trei controale inițiate de ANI, iar doi primari și-au declarat conflictele de interese. Sinteza ANI

Autor: , in Actualitate / Social / 12 aprilie, 2021, 12:17

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat trei controale referitor la posibile conflicte de interese admise de către fostul director al S.A “Furnizarea Energiei Electrice Nord”, un șef al unei Direcții din cadrul Consiliului raional Cahul și un primar din raionul Fălești. O procedură de control privind incompatibilitate în funcția publică a fost pornit pe numele unui primar din raionul Fălești. Datele se regăsesc în sinteza instituției din perioada 5-9 aprilie 2021.

Un funcționar din cadrul IP Telenești al Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne ar putea fi sancționat pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. În acest sens, inspectorii de integritate au pornit o cauză contravențională pe numele acestuia. Două acte de constatare a conflictelor de interese au fost emise de inspectorii de integritate. Astfel, un primar din raionul Criuleni și un consilier din municipiul Comrat au fost stabiliți cu câte un conflict de interese.

O incompatibilitate de funcție a fost constatată în privința unui funcționar cu statut special din cadrul Direcției Generale de Detenții din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Un consilier din raionul Căușeni a fost sancționat pentru nedeclararea și nesoluționarea unui conflict de interese în termenul stabilit de lege. Alți doi primari au respectat legislația ANI, declarând în termen noi conflcite de interese. Este vorba despre primarul din localitatea Băcioi, mun. Chișinău și primarul satului Hăsnășenii Mari, raionul Drochia, care se numără printre cei mai activi subiecți cu conflicte de interese declarate și soluționate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X