În ce cazuri unii elevi din Capitală ar putea reveni la lecții în sălile de clasă

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 12 aprilie, 2021, 15:27

Pe teritoriul municipiului Chișinău este menținută în continuare starea de alertă epidemiologică sporită prin infecția COVID-19, deși pe parcursul săptămânii trecute a fost înregistrată o diminuare a numărului de îmbolnăviri.

În cadrul ședinței serviciilor municipale de luni, 12 aprilie, primarul Ion Ceban a precizat că este prioritară imunizarea cadrelor didactice, în special a celor din clasele primare și grădinițe, pentru ca elevii din clasele: I-IV să poată reveni cât mai curând la școală. De asemenea, în gimnaziile și liceele unde va fi o acoperire de 70% a imunizărilor, urmează să se revină la procesul de studii cu prezență fizică în clasă.

Până în prezent, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 103.545 de cazuri confirmate cu coronavirus, inclusiv 95.205 persoane recuperate și 1,733 de decese. Totodată, sub supraveghere medicală se află 6.125 de pacienți.

Informații în acest sens au fost prezentate la fel luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

La ziua de 11 aprilie, în spitalele din Capitală erau internați 1.006 pacienți confirmați cu coronavirus, dintre care 62 în stare foarte gravă, 510 pacienți în stare gravă, 413 – în stare medie și 21 – în stare ușoară.

Vezi și: Două spitale din Capitală nu vor mai interna pacienți infectați cu COVID-19. Ceban: Un nou val urmează în luna mai

Datorită micșorării numărului de îmbolnăviri, pe parcursul săptămânii curente vor fi dezactivate din circuitul COVID Spitalul municipal de ftiziopneumologie, cu cele 150 de paturi și blocul vechi al Maternității din cadrul IMSP SCM „Gh. Paladi”, cu cele 110 paturi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X