Platforma DA cere audierea lui Ciocoi în legătură cu demersul de a procura 400 de mii de doze de CoronaVac

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 aprilie, 2021, 10:45

Fracțiunea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr solicită audierea premierului interimar Aureliu Ciocoi în legătură cu demersul Guvernului de a achiziționat 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produc de o companie chineză.

Platforma DA a trimis un demers către biroul permanent al Parlamentului în care solicită audierea lui Ciocoi la acest subiect, precum și audierea ministrului Agriculturii în legătură cu situația carierei de la Micăuți și privind stocurile de grâu. Ei cer repetat și prezența în Parlament a șefului Consiliului Concurenței, în contextul prețurilor la carburanți.

„Fracțiunea Platforma DA cere audierea prim-ministrului interimar pe problema procurării vaccinului chinez. Sunt foarte multe întrebări pe acest subiect, mai ales în contextul că vor fi cheltuiți banii contribuabililor pe acest vaccin. Chiar nu erau alte variante?”, și-a comentat Slusari demersul.

Amintim că, un studiu efectuat în Chile, țară care are una dintre cele mai avansate campanii de vaccinare de pe continentul sud-american, a arătat că vaccinul pe care îl folosește în principal pentru vaccinare, serul chinezesc Coronavac oferă o protecție de doar 3% împotriva Covid-19 după prima doză, un procent aflat în marja de eroare a studiilor. 400 de mii de doze de la același producător preconizează să procure și Republica Moldova, în lipsă de alternative.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X