Președinția solicită Guvernului să interzică exporturile de grâu până la sfârșitul lunii iunie (DOC)

Autor: , in Actualitate / Economic / Politic / 12 aprilie, 2021, 12:54

Președinția a solicitat Guvernului interimar să impună restricții la exportul grâului de proveniență din rezervele de stat. Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefîrță.

Purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefîrță, a precizat că a fost solicitat ca exportul din rezervele de stat să fie interzis până la sfârșitul lunii iunie: „Solicitarea vine în urma discuțiilor de la ședința Consiliului Suprem de Securitate, dar și a riscului asupra securității alimentare”.

Menționăm că, exporturile de grâu din Republica Moldova sunt interzise până la 12 aprilie, după ce Guvernul interimar a adoptat o decizie în acest sens.

La ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate (CSS) s-a discutat și despre asigurarea securității alimentare.

Discutăm cu instituțiile statului de ceva timp despre riscurile care există în contextul secetei de anul trecut, riscurile la adresa securității alimentare, în special când este vorba despre grâu și produsele de panificație. Ne îngrijorăm de prețurile care cresc și ne îngrijorează, în mod special, situația cetățenilor cu venituri mici, care nu pot să-și permită să plătească mai mult, mai ales pentru produse de primă necesitate, cum sunt cele de panificație”, a declarat Maia Sandu după ședința CSS.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X