Reacția lui Nichiforciuc la acuzațiile lui Slusari: Circ ieftin. Riscă să se aleagă cu un proces în judecată

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 aprilie, 2021, 17:19

Fostul deputat democrat, actualmente neafiliat, Eugeniu Nichiforciuc a comentat acuzațiile vicepreședintelui Platformei DA, Alexandru Slusari, menționând că ultimul riscă să se aleagă cu un proces de judecată.

Nichiforciuc a declarat pentru COTIDIANUL că acuzațiile care i se aduc sunt false.

Nu am fost și nici nu sunt proprietar a acestei cariere, înțeleg disperarea deputatului pe care l-ați numit, căci se apropie alegerile și el nu știe cu ce să mai iasă în evidență. Totodată, i-aș sugera să se ocupe cu lucruri serioase, dar nu să inventeze probleme acolo unde nu sunt. Oamenii înțeleg ce se ascunde după acest circ ieftin și în final acest deputat riscă să se aleagă cu un proces în judecată. Dar dacă are nevoie de atenție, i-aș mai sugera să viziteze instituția de la Costiujeni, acolo sunt oameni care ar fi gata să-l asculte și să-i dea și o apreciere științifico-medicală a acțiunilor lui”, a comentat Nichiforciuc.

Am încercat să obținem și reacția deputatului Vladimir Andronachi, dar telefonul acestuia era deconectat.

Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a încercat luni, 12 aprilie, să blocheze accesul la cariera de la Micăuți, acolo unde de mai mulți ani s-ar face extrageri ilegale.

Slusari a remarcat faptul că lucrările de extragere de la cariera Micăuți au reînceput imediat ce reprezentanții inspectoratului ecologie și deputații s-au îndepărtat, asta chiar dacă există dispoziții prin care se interzic extragerile din zonă.

Slusari a sesizat repetat inspectoratul de resort care trebuie să sigileze cariera, dar nu a făcut-o până acum din motive greu de înțeles. Polițistul care a venit la fața locului nu știe ce să întreprindă pe motiv că nu are atribuție la asemenea caz.

Alexandru Slusari a menționat că există responsabilitatea penală pentru activitatea nelegală a carierei, iar Andronachi și Nichiforciuc, îi expun pe muncitorii de la carieră riscului de a fi pedepsiți conform legii. Oricum, se pare că totuși, în câteva ore sigiliul va fi aplicat. Cele câteva camioane care între timp au reușit, totuși, să iasă încărcate și lucrările care, deși cu mici pauze, continuă, spune Alexandr Slusari, constituie o încercare de a mai fura ceva din proprietatea poporului până la aplicarea sigiliului

Doi indivizi cu dosare penale pornite – deputații Nichiforciuc și Andronachi – sfidează legea, nu se tem de nimic pentru că sunt protejați de cercul lui Dodon și profită de haosul din țară. Noi am venit să oprim dezmățul, am chemat organele abilitate, dar dacă nici acestea nu vor contribui la sistarea activității carierei, noi, membrii Comisiei, vom fi nevoiți să blocăm lucrările carierei!”, se spune într-un comunicat al Platfomei DA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X