(VIDEO) Slusari a blocat accesul la cariera de la Micăuți: „Nichiforciuc și Andronachi sfidează legea”

Autor: , in Actualitate / Politic / 12 aprilie, 2021, 13:59

Deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a încercat luni să blocheze accesul la cariera de la Micăuți, acolo unde de mai mulți ani s-ar face extrageri ilegale.

Slusari a remarcat faptul că lucrările de extragere de la cariera Micăuți au reînceput imediat ce reprezentanții inspectoratului ecologie și deputații s-au îndepărtat, asta chiar dacă există dispoziții prin care se interzic extragerile din zonă.

Slusari a sesizat repetat inspectoratul de resort care trebuie să sigileze cariera, dar nu a făcut-o până acum din motive greu de înțeles. Polițistul care a venit la fața locului nu știe ce să întreprindă pe motiv că nu are atribuție la asemenea caz.

Alexandru Slusari a menționat că există responsabilitatea penală pentru activitatea nelegală a carierei, iar Andronachi și Nichiforciuk, îi expun pe muncitorii de la carieră riscului de a fi pedepsiți conform legii. Oricum, se pare că totuși, în câteva ore sigiliul va fi aplicat. Cele câteva camioane care între timp au reușit, totuși, să iasă încărcate și lucrările care, deși cu mici pauze, continuă, spune Alexandr Slusari, constituie o încercare de a mai fura ceva din proprietatea poporului până la aplicarea sigiliului

Doi indivizi cu dosare penale pornite – deputații Nichiforciuc și Andronachi – sfidează legea, nu se tem de nimic pentru că sunt protejați de cercul lui Dodon și profită de haosul din țară. Noi am venit să oprim dezmățul, am chemat organele abilitate, dar dacă nici acestea nu vor contribui la sistarea activității carierei, noi, membrii Comisiei, vom fi nevoiți să blocăm lucrările carierei!”, se arată într-un comunicat al Platfomei DA.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X