Filip, după decizia CC privind dizolvarea Parlamentului: „Începe episodul doi al războiului politic”

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 aprilie, 2021, 17:01

Liderul Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, a comentat decizia Curții Constituționale prin care se constată că există circumstanțe de dizolvare a Parlamentului, menționând că „Începe episodul doi al războiului politic”.

Gata. Ne-au fericit și cu dizolvarea. Ca prin minune, s-au rezolvat și toate problemele. Cine crede însă că aici se încheie războiul politic greșește amarnic. Abia începe episodul doi. Și dacă până acum unii au strigat “anticipate”, iar alții au strigat “Guvern”, să nu credeți că de azi încep discuțiile despre vaccin și securitate națională”, a comentat Filip.

Pavel Filip susține că în următorul Parlament se vor regăsi aceleași partide acuzate azi de corupție.

Și în continuare țara e într-o mare criză. Oamenii ne mor. Personal am pierdut 2 membri de familie și câțiva colegi. Alții încă mai luptă cu virusul. Licitația pentru cumpărarea vaccinului a eșuat. La frontiera țării noastre au loc mobilizări îngrijorătoare de trupe și muniții. Alte țări deja ies din această criză, Republica Moldova rămâne blocată. De 2 ani deja doar lupte politice și nimic pentru oameni. Dar pe cine interesează asta? Sincer aș vrea să cred în ipoteza că anticipatele vor salva țara și mă voi bucura dacă așa va fi. Dar știu că în următorul Parlament se vor regăsi aceleași partide acuzate azi de corupție”,a adăugat liderul PDM.

Liderul democraților a subliniat că „ziua de azi desigur că poate fi calificată drept o victorie a Președinției în conflictul cu Parlamentul”.

Chiar dacă Parlamentul a fost sancționat azi prin dizolvare pentru acțiuni care nu îi pot fi imputate legislativului, ziua de azi desigur că poate fi calificată drept o victorie a Președinției în conflictul cu Parlamentul, dar e o victorie a lui Pirus. Căci ce fel de victorie e cea în care ai rămas singur să te bucuri de ea?”, se întreabă Filip.

Curtea Constituțională a decis joi, 15 aprilie, că există circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului. Astfel, președinta Maia Sandu urmează să dizolve Parlamentul și să fie anunțată data la care urmează să fie organizate alegerile parlamentare anticipate.

Vezi și:

Curtea Constituțională a decis: Există circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *