Foto: Facebook, Olga Rujanski

La 3 luni după ce a fost învestită în funcție, Olga Rujanschi a anunțat că își depune mandatul de consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, denunțând „lucruri grave” și menționând că „nu sunt persoana care își vinde votul”.

Olga Rujanschi a precizat că decizia încă nu este oficializată, acest lucru se va întâmpla după convocarea Comisiei Electorale Centrale în ședința și examinarea subiectului, apoi se va emite o hotărâre a CEC în acest sens: „Probabil acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare”.

Lucrurile sunt grave și nu cred că asta e o noutate pentru cineva, nici pentru mine nu e, însă ai înțelegeri la alt nivel atunci când vezi lucrurile din interior. Nu cred că o să exagerez când o să afirm că sunt funcționari publici cu bună-credință, bune intenții și pregătire necesară în Primărie, însă aceștia reprezintă probabil 20-30% maxim. Am cunoscut o parte din ei și am rămas mulțumită de calitatea lor, de profesionalismul lor și cum am zis, intențiile corecte – lucru rarisim în așa structură. Pentru restul 70-80% nu dedic spațiu aici pentru a-i descrie. Niște abjecți, corupți fără șanse de reabilitare și responsabilii principali pentru tot haosul, schemele și manipulările care s-au făcut de zeci de ani aici. Pe ei, însă, publicul și cetățenii nu îi prea cunosc, pentru ca ei stau în umbră și își implementează liniștiti schemele. Pe ei nu ii influentează nici măcar Executivul, care se tot schimbă la fiecare ciclu electoral, dar sunt sigură că pentru așa oameni există un loc special in “rai””, a comentat Rujanschi.

Consiliera municipală susține că „am ajuns la concluzia că învestirea a cel puțin jumătate din timpul meu activ de munca pentru pregătirea și participarea la activitatea CMC nu își are rostul pe termen lung, în așa ecuație politică”.

Eu nu sunt persoana care își va vinde votul și eu nu sunt persoana care ar participa în scheme și împărți “otkaturi” (asta e un cuvânt pe care doar oamenii din Moldova îl înțeleg)”, a argumentat Olga Rujanschi.

Deocamdată, autoritățile municipale nu au comentat acuzațiile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here