Platforma DA comentează decizia Curții Constituționale privind dizolvarea Parlamentului: Am asistat la un spectacol de prost gust

Autor: , in Actualitate / Politic / 15 aprilie, 2021, 16:25

Membrii Platformei Demnitate și Adevăr au anunțat că au luat act de decizia Curții Constituționale în cadrul căreia s-a decis că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului. Aceștia spun că a fost „emisă la capătul unei perioade îndelungate de timp în care oamenii au fost mințiți ba cu alegerile anticipate, ba cu guverne partinice, pe fundalul unei crize generalizate fără precedent prin care trece țara”.

Am asistat cu toții la un spectacol de prost gust al unor politicieni iresponsabili şi forțe politice populiste, aflate în permanentă campanie electorală și preocupate mereu de următoarele alegeri, nu de viitoarele generații. Aceste jocuri politice creează precedente extrem de periculoase, Republica Moldova riscând să rămână şi în viitor un poligon de experimente al forțelor străine de interesele oamenilor şi ale țării noastre, fapt care va vulnerabiliza și mai mult statul, dar și instituțiile sale”, au comentat membrii Platformei DA.

Platforma DA constată că „problemele stringente ale oamenilor cum sunt pandemia, sărăcia, lipsa de perspective, injustiția și corupția endemică a instituțiilor și funcționarilor de stat, vor rămâne şi în continuare pe planul doi, în seama unui guvern demisionar iresponsabil și incompetent, tutelat de fostul și actualul președinte”.

Suntem conștienți că actualul parlament este emanația unui sistem electoral mixt convenit de Plahotniuc și Dodon, ca proiect comun al celui mai criminal regim din istoria recentă a Republicii Moldova, care a substituit statul de drept și a uzurpat puterea în stat.
Am militat și milităm pentru alegeri anticipate libere şi corecte, organizate de un guvern responsabil ca un deznodământ firesc pentru situația politică actuală
”, au adăugat membrii Platformei DA.

Platforma DA declară că este pregătită pentru alegeri parlamentare anticipate și abordează acest proces cu maximă responsabilitate.

Vezi și:

Curtea Constituțională a decis: Există circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *