Foto: Captură video

Joi, 15 aprilie, reprezentanții Legislativului au solicitat recuzarea judecătorului Nicolae Roșca de la ședința Curții Constituționale în cadrul căreia se decide dacă există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului.

Înaintăm o cerere de recuzare a înălțimii sale, judecătorului Nicolae Roșca, pentru că este prezentă președinta Maia Sandu, iar dânsul a fost în perioada 2017-2019 avocatul domniei sale și membru al partidului din care provine Maia Sandu. Totodată, Maia Sandu atunci când era în funcția de premier a participat la numirea lui Nicolae Roșca în funcția de judecător constituțional. Cerem să fie admisă cererea de recuzare”, a declarat Enciu, reprezentant al Parlamentului.

La scurt timp, președinta Înaltei Curți, Domnica Manole,a respins cererea reprezentantului Parlamentului.

La începutul ședinței, atunci când părțile au fost întrebate despre recuzarea judecătorilor, nimeni nu a solicitat acest lucru. Prin urmare, ați depășit etapa când ați putut înainta o cerere. Circumstanțele invocate de Parlament sunt bine cunoscute de mult timp și trebuiau expuse la momentul cuvenit”, a argumentat Domnica Manole.

Vezi și: Discursul Maiei Sandu la ședința Curții Constituționale. Se decide dacă există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului

Judecătorii Curții Constituționale dezbat de la această oră sesizarea președintei Maia Sandu privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here