Ședința în cadrul căreia urma să se decidă cui vor aparține două imobile la care pretinde Platon, amânată

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 15 aprilie, 2021, 16:10

Prima ședință de judecată în dosarul privind posesia imobilelor Casa Modei și fosta clădire ASITO a fost amânată. Magistrații urmau să decidă soarta celor două imobile la care pretinde Veaceslav Platon. Anunțul a fost făcut de  Sergiu Istrati – avocatul celor două companii deținute deținute de Vladimir Russu. Acesta susține că apărătorul lui Platon a solicitat amânarea ședinței invocând motive de sănătate.

Ședința a fost amânată pentru marți, în legătură cu faptul că avocatul lui Platon, Ion Crețu, a depus o cerere de amânare pe motiv că chipurile acesta are niște senzații de boală, a fost în contact cu cineva care este bolnav de COVID-19. Și pentru a evita un pericol la care poate fi supusă instanța de judecată și participanții la proces ședința a fost amînată pentru ziua de marți”, a declarat avocatul Sergiu Istrati.

Totodată avocatul Sergiu Istrati a menționat că nu vede nici un temei plauzibil care ar putea desființa ordonanța procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Amintim că, săptămâna trecută, procurorul general Alexandr Stoianoglo a dispus anularea a 6 ordonanțe, emise anterior de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, prin care două imobile din centrul Capitalei au fost recunoscute ca și corpuri delicte și sechestrate în beneficiul lui Veaceslav Platon. Platon însă insistă că imobilele îi aparțin și a contestat decizia procurorului general.

Următoarea ședință de judecată a fost stabilită pentru ziua de marți, 20 aprilie.

Vezi și: Stoianoglo anulează ordonanțele PCCOCS prin care două imobile au trecut în posesia lui Platon

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *