Autoritățile de la Chișinău solicită oferta pentru 700.000 de doze de vaccin Sputnik V. Donația din România care va ajunge mâine în R. Moldova

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 16 aprilie, 2021, 17:15

Republica Moldova urmează să recepționeze sâmbătă, 17 aprilie, alte 48.000 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX. De asemenea, autoritățile de la Chișinău solicită oferta pentru 700.000 de doze de vaccin Sputnik V. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

De asemenea, țara noastră va recepționa, mâine, alte 132.000 doze de vaccin AstraZeneca, din lotul de ajutor umanitar oferit de România.

Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 s-a întrunit în ședință joi, 15 aprilie, și a aprobat cantitatea de 2.074.742 doze de vaccin care urmează să fie achiziționate prin intermediul mecanismului de cost-sharing al platformei COVAX.

Totodată, s-a luat decizia de a fi achiziționate 100.000 doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip CoronaVac, prin procedura de contractare directă.

Specialiștii au argumentat procurarea unei cantități mai reduse de vaccin CoronaVac, în contextul acoperirii populației cu vaccin în proporție de 50% prin intermediul platformei COVAX, recepționării mai multor loturi de vaccin drept donații, dar și negocierii continue cu producătorii de vaccin.

Totodată, membrii Comitetului au examinat opțiunea de a achiziționa o cantitate suplimentară de vaccin Sputnik V, adițional la cele 182.000 doze care urmează a fi recepționate cu titlu de donație.

În context, aceștia au decis solicitarea ofertei comerciale a producătorului de vaccin Sputnik V de la Fondul de Investiții Directe al Federației Ruse, pentru 700.000 doze de vaccin Sputnik V</em>”, au spus reprezentanții Ministerului Sănătății.

Menționăm că, conform Planului Național de Imunizare anti-COVD-19, Republica Moldova își propune să atingă o acoperire de 70% a populației imunizate împotriva COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X