Presa rusă, despre solicitarea suspendării din funcție a lui Stoianoglo. PG: Anticipam că vom fi supuși atacurilor

Autor: , in Actualitate / Justiție / 16 aprilie, 2021, 16:04

Presa din Federația rusă a reflectat subiectul privind solicitarea suspendării din funcție a procurorului general Alexandr Stoianoglo, în legătură cu o investigație în care se spune că ultimul ar fi implicat și suspectat de spălarea banilor rusești. Pe de altă parte, Procuratura Generală neagă acuzațiile.

În articolul publicat de presa rusă se face trimitere la solicitarea președintei Comisii parlamentare care anchetează dosarul „Laundromat”, Inga Grigoriu.

Inga Grigoriu își justifică solicitarea în baza unei investigații în care se spune că acțiunile a două companii ucrainene, ale cărui beneficiar de facto ar fi Veaceslav Platon ar fi fost predate companiilor deținute de soția procurorului general, Tvetana Kurdova.

Jurnaliștii din Ucraina scriu că cele două firme de fapt au fost despăgubite de BNM cu suma totală de 5.5 milioane dolari, după ce le-au fost anulate pachetele de acțiuni pe care le dețineau ”Verlok Development Inc” și ”Jet Business Limited” la Moldinconbank.

Atât Alexadr Stoianoglo, cât și Veaceslav Platon, au negat acuzațiile. Veaceslav Platon a mai declarat că aceste companii sunt „manechine” care nu au active și, prin urmare, nu a avut rost să le reînregistreze în favoarea Tvetana Kurdova.

Vezi și: Grigoriu cere ca Stoianoglo să fie suspendat din funcție și cercetat penal. Reacție de la Procuratura Generală

La solicitarea COTIDIANUL de a comenta articolul publicat astăzi, 16 aprilie, de presă rusă, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru ne-a declarat:

Procuratura a anticipat și a preîntâmpinat societatea că odata cu avansarea în anchete, vom fi supuși atacurilor și presiunilor din partea celor implicați în mușamalizările anterioare ale acestor. Este o reacție firească de autoapărare prin deplasarea accentelor și deturnarea atenției publicului. Procuratura nu va răspunde și nu va participa la campaniile toxice și mincinoase, lansate împotriva instituției”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X