Foto simbol: Cuvîntul

Un bărbat de 53 de ani, locuitor al satului Molovata din raionul Dubăsari, este cercetat penal după ce a încercat să mituiască doi polițiști de patrulare, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP). Cazul a avut loc vineri, 16 aprilie.

Pe traseul național Chișinău-Hîncești-Cimișlia, în orașul Cimișlia, un echipaj al Inspectoratului Național de Securitate Publică, aflându-se în exercitarea atribuțiile de serviciu, au stopat un automobil de marca Audi 100. La solicitarea de a prezenta actele, șoferul nu deținea revizia tehnică și polița de asigurare obligatorie, fapt pentru care i s-a întocmit un proces verbal”, anunță reprezentanții IGP.

Totodată, polițiștilor li s-a părut suspect ceea ce au văzut pe bancheta din spate. Ca urmare a verificării mașinii, polițiștii au depistat trei genți pline cu pachete de țigări fără careva acte de proveniență.

Astfel, pentru nu a fi documentat contravențional, șoferul a propus polițiștilor mijloace bănești în sumă de 20.000 de lei. Oamenii legii au refuzat tentativa de mituire și au avertizat repetat șoferul cu privire la răspunderea penală de care este pasibil în legătură cu acțiunile sale, însă șoferul a insistat”, au menționat reprezentanții IGP.

Toate acțiunile ilegale ale acestuia au fost înregistrate, iar la fața locului a fost solicitat grupul operativ de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliție Cimișlia.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru corupere pasivă, iar bărbatul riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de la 100.000 până la 200.000 lei.

Potrivit datelor oficiale, de la începutul anului 2021 au fost înregistrate 21 cazuri de corupere denunțate de către angajații IGP, drept urmare fiind intentate mai multe cauze penale în privința cetățenilor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here