Foto: Digi24

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) din România anunţă că o nouă tranşă, de 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca este transportată, sâmbătă, 17 aprilie, în Republica Moldova, ca ajutor umanitar.

Astăzi, 132.000 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat către Republica Moldova, în sprijinul autorităţilor implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID-19. Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătăţii din România. Misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, pe ruta Bucureşti – Chişinău şi retur. Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale şi vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunţat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chişinău”, au informat reprezentanţii CNCAV.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii al României, Andrei Baciu, a scris că în urmă cu puţin timp, au plecat către Chişinău încă 132.000 de doze de vaccin anti-COVID.

Suntem alături de autorităţile din Republica Moldova şi ne bucurăm că putem să dăm o mână de ajutor în lupta cu pandemia de coronavirus.Până acum, peste Prut, au fost livrate alte 72.000 de doze de vaccin şi mai multe echipamente medicale”, a scris Andrei Baciu.

Menționăm că, în sprijinul Republicii Moldova au fost livrate alte 72.000 de doze, în 27 februarie şi 27 martie.

Pachetul de sprijin pentru Republica Moldova a fost anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale la Chişinău din decembrie anul trecut.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here