Sănătatea lui Alexei Navalnîi este din ce în ce mai șubredă: medicii susțin că poate face stop cardiac în orice moment

Autor: , in Externe / 18 aprilie, 2021, 12:56

Medici apropiaţi politicianului rus Aleksei Navalnîi, aflat la închisoare în Rusia, au cerut sâmbătă permisiunea de a-l vedea pe disident, temându-se că acesta ar putea suferi un atac cardiac „în orice moment”.

Navalnîi a refuzat să se mai alimenteze în data de 31 martie pentru a protesta contra condiţiilor de detenţie, acuzând administraţia penitenciarului că îi neagă accesul la un medic şi medicamente în condiţiile în care, conform avocaţilor săi, el suferă de o dublă hernie de disc, scrie Agerpres.

Anastasia Vasilieva, medicul personal al opozantului rus, şi alţi trei medici, printre care un cardiolog, au solicitat accesul imediat la deținutul Navalnîi, potrivit unei scrisori adresate serviciilor penitenciare ruse şi publicate pe contul de Twitter al Anastasiei Vasilieva.

Potrivit ei, nivelul concentraţiei de potasiu în sângele lui Aleksei Navalnîi a atins un nivel critic  de 7,1 milimoli pe litru, „ceea ce semnifică în mod clar o funcţie renală alterată şi faptul că grave probleme de ritm cardiac pot surveni oricând”.

Cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau politicieni ruși de elită, Aleksei Navalnîi s-a simţit rău în data de 20 august 2020, în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul Tomsk la Moscova şi a fost internat de urgenţă într-un alt oraș din Siberia aflat pe traseu, la Omsk. Ulterior el a fost transportat în Germania, după dispute îndelungate între susţinătorii săi şi medicii ruşi. Mai multe laboratoare occidentale au confirmat că disidentul rus a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa ”Noviciok”.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost arestat la 17 ianuarie, imediat după revenirea din Germania în țara sa, pe un aeroport din proximitatea Moscovei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *