Aflat la Strasbourg, Batrîncea a fost ales vicepreședinte al APCE. Anunțul Parlamentului de la Chișinău

Autor: , in Actualitate / Politic / 19 aprilie, 2021, 15:19

Reprezentanții Parlamentului de la Chișinău au anunțat luni, 19 aprilie, că deputatul socialist Vlad Batrîncea a fost ales, în unanimitate, vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru perioada anului 2021.

În noua funcție, Vlad Batrîncea a fost ales în cadrul sesiunii de primăvară a APCE care se desfășoară pe 19-22 aprilie, la Strasbourg, potrivit informației comunicate de reprezentanții Parlamentului de la Chișinău.

Titlul de Vicepreședinte al APCE îi oferă vicespeakerului Vlad Barîncea, președinte al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE, dreptul de a face parte din Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

APCE numără în total 20 de vicepreședinți.

Vlad Batrîncea este membru al PSRM din anul 2011 (din iunie 2013 — secretar executiv al partidului) și din noiembrie 2019, este vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova. Anterior a fost membru al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM).

Foto: parlament.md

Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) participă la sesiunea de primăvară a APCE. Aceasta se desfășoară în perioada 19-22 aprilie, la Strasbourg.

Din delegație fac parte vicepreședintele Parlamentului – Vlad Batrîncea care este și președintele delegației. De asemenea, vor mai participa și vicepreședintele Parlamentului – Mihail Popșoi, deputații Gaik Vartanean, Liviu Vovc și Monica Babuc.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X