Foto: Mediafax

Aliaţii lui Alexei Navalnîi, încarcerat şi în greva foamei, au lansat un apel către ruşi să iasă la proteste pe 21 aprilie pentru „a salva viaţa” principalului opozant al Kremlinului, grav bolnav, potrivit susţinătorilor săi.

Nu mai este timp, a venit timpul să acţionăm. Numai este vorba numai de libertatea lui Navalnîi, ci de viaţa lui. În acest moment, este pe cale de a fi ucis în colonia penitenciară şi nu mai putem aştepta”, a scris Leonid Volkov pe Facebook, un apropiat al lui Alexei Navalnîi.

Această manifestaţie, fixată pentru miercuri la ora 19:00 (16:00 R. Moldova), este organizată în aceeaşi zi ca discursul anual al preşedintelui Vladimir Putin în faţa celor două camere ale Parlamentului, în cadrul căruia va evoca „obiectivele” pentru dezvoltarea Rusiei şi alegerile legislative din toamnă.

Sunaţi-vă toţi prietenii şi ieşiţi în pieţele centrale. Duceţi-vă în cel mai mare oraş în care puteţi ajunge miercuri seară”, a adăugat Volkov, făcând apel la ruşi să participe la „bătălia finală„ între „bine” şi „răul absolut”.

Putin interzice explicit orice activitate a opoziţiei în Rusia. Asta înseamnă că această adunare ar putea deveni ultima din ţară în anii următori. Dar este în puterea noastră să schimbăm asta”, a menționat Volkov.

Amintim că, potrivit Agerpres, medici apropiaţi de Alexei Navalnîi au declarat sâmbătă, 17 aprilie, că se tem ca nu cumva opozantul să facă „dintr-un minut în altul” un stop cardiac, din cauza nivelului critic al concentraţiei de potasiu din sânge. Ei au făcut apel, într-o scrisoare adresată administraţiei taberei penitenciare de la Pokrov, unde este încarcerat, să-l plaseze imediat la terapie intensivă.

Navalnîi a încetat să se alimenteze pe 31 martie pentru a protesta împotriva condiţiilor proaste de detenţie, acuzând administraţia penitenciară că îi refuză accesul la un medic şi la medicamente, în condiţiile în care el suferă de o dublă hernie de disc, potrivit avocaţilor săi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here