Avion de mici dimensiuni, prăbușit la Vadul lui Vodă. Accidentul va fi investigat de o comisie a Ministerului Economiei și Infrastructurii

Autor: , in Actualitate / Social / 19 aprilie, 2021, 16:37

Un avion de mici dimensiuni în care se aflau două persoane s-a prăbușit duminică, 18 aprilie, în apropierea aerodromului de la Vadul lui Vodă. Acest caz va fi investigat de o comisie a Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii au anunțat că pe marginea accidentului a fost demarată o investigație tehnică de siguranță, care are drept obiectiv elucidarea circumstanțelor și cauzelor care au dus la producerea lui.

Comisia permanentă pentru investigarea evenimentelor aeronautice, va realiza acțiuni de acumulare a informațiilor privind cauzele producerii accidentului, va formula concluziile finale și va stabili recomandări obligatorii de îmbunătățire a siguranței zborurilor și exploatare a aeronavelor de mici dimensiuni, în vederea prevenirii producerii altor accidente și incidente”, anunță reprezentanții Ministerului Economiei.

În urma investigației, Comisia urmează să elaboreze un raport.

Amintim că dumincă, 18 aprilie, o aeronavă de tip Eurostar Festival 0007 s-a prăbușit în apropiere de aerodromul din Vadu lui Vodă.

Potrivit informațiilor, aeronava a căzut după ce aceasta a decolat la o înălțime de 200 -300 metri. La bordul avionului se aflau două persoane. La fața locului au fost îndreptate două echipaje de pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că în urma prăbușirii aeronavei, persoanele au ieșit de sine stătător, nefiind nevoie de acțiuni de deblocare sau descarcerare. Totodată, în urma impactului obiectului de zbor cu solul nu s-a produs explozie sau incendiu. În urma incidentului, persoanele au primit îngrijirile medicale necesare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X