Stoianoglo cere casarea încheierilor judecătorești prin care Platon a intrat în posesia a două clădiri

Autor: , in Actualitate / Justiție / 19 aprilie, 2021, 14:49

Procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat luni, 19 aprilie, că a depus la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) un recurs în anulare prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia a două imobile din centrul Capitalei.

Este vorba despre clădirea Casa Modei, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința companiilor, al cărui beneficiar efectiv este cetățeanul Veaceslav Platon”, se menționează în nota informativă a Procuraturiii Generale.

Recursul în anulare este motivat „prin violarea, de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dreptului de proprietate al SRL Continental Business Invest și SRL SCM Development Mol – încălcare”, care, potrivit procurorului general, în caz că nu va fi corectată, poate duce la condamnarea Republicii Moldova la CtEDO.

Stoianoglo susține că erorile grave de drept, admise prin încheierile magistraților, nu pot fi corectate decât prin anularea lor.

„Acțiunile lui Alexandr Stoianoglo survin ca urmare a examinării plângerilor depuse de Vladimir Russu, care reclama faptul deposedării ilegale de cele două imobile. Constatând interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale de către PCCOCS care a intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate, la 6 aprilie 2021, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele emise anterior de procuratura specializată, restabilind drepturile și dispunând restituirea de către Veaceslav Platon a celor două imobile proprietarului Vladimir Russu”, au motivat reprezentanții Procuraturii Generale.

Amintim că, la data de 15 aprilie, prima ședință de judecată în dosarul privind posesia imobilelor Casa Modei și fosta clădire ASITO a fost amânată.

Următoarea ședință de judecată a fost stabilită pentru ziua de marți, 20 aprilie.

Vezi și: Stoianoglo anulează ordonanțele PCCOCS prin care două imobile au trecut în posesia lui Platon

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X