Teatrele din Capitală ar putea fi redeschise. Ceban: Suferă actorii. Vom înainta o solicitare către Comisie

Autor: , in COVID-19 / Social / 19 aprilie, 2021, 17:36

Primăria municipiului Chișinău a anunțat luni, 19 aprilie, că va înainta propunerea în adresa Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, pentru a fi reluată activitatea teatrelor, cu respectarea tuturor normelor de siguranță.

Primarul Ion Ceban susține că inițiativa municipalității este dictată de faptul că locuitorii Capitalei au nevoie activități culturale, iar în ultima perioadă se atestă o diminuare a numărului de îmbolnăviri prin COVID-19.

Potrivit edilului, în această perioadă, actorii sunt acea categorie de persoane care au avut de suferit din cauza anulării spectacolelor, iar acest lucru se răsfrânge și asupra chișinăuienilor care au nevoie de activități recreative și culturale.

Propunem ca spectatorii să fie așezați peste un scaun, aşa ca să fie respectată distanța socială, iar cei care vin la teatru să poarte mască şi să-şi dezinfecteze mâinile. Consider că nu are sens ca toate restaurantele şi piețele să activeze, în timp ce teatrele rămân închise. Principalele condiții care se impun a fi respectate în această situaţie sunt aceleași care au fost stabilite pentru spațiile deschise și închise”, a declarat Ion Ceban.

Recent, mai mulți actori și spectatori au organizat un manifest pe rețelele de socializare. Ei au amintit autorităților de situația grea în care se află cultura pe vreme de pandemie.

Specialiștii au menționat că pe teritoriul municipiului Chișinău, de câteva săptămâni, se atestă o scădere a morbidității prin infecția COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X