„E lipicios; Aduci toate zdohniturile”. Imagini cu oferirea mitei pentru eliberarea certificatelor sanitare în Piața Centrală

Autor: , in Social / 20 aprilie, 2021, 13:54

Centrul Național Anticorupție (CNA) a publicat marți, 20 aprilie, un video care a fost realizat cu camera ascunsă. În imaginile surprinse se văd cum funcţionarii discutau despre sume de bani pentru eliberarea certficatelor sanitare pentru vânzarea cărnii în Piața Centrală din Capitală.

Mai mulţi funcţionari din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcţiei Municipale pentru Siguranţa Alimentelora, dar şi agenţi economici, au fost documentaţi de CNA şi procurorii anticorupţie, în cadrul a 43 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasivă şi activă. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi eliberat comercianţilor, care desfăşurau activitate de vânzare a cărnii în halele Pieţei Centrale, certificate de calitate şi sanitar-veterinare contra mită. Cinci persoane au fost reţinute pentru 72 de ore, iar în prezent sunt audiate de procurori şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie.

Detalii la acest subiect: 43 de cauze penale și 5 persoane reținute. Funcţionari şi agenţi economici, bănuiţi de corupţie la eliberarea certificatelor sanitare în Piața Centrală

1.900 de lei e normal domnul Ion, de unde atâta?; Ai avut un vițel care mirosea, era umflat, ce era cu el? Era lipicios; Aduci toate zdohniturile pentru vânzători”, sunt declarații din imaginile publicate de CNA.

Vă avertizăm că acest video conține limbaj licențios:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X