„Existau anumite riscuri”. Pază de stat pentru președinta Curții Constituționale, Domnica Manole

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 20 aprilie, 2021, 15:23

Pază de stat pentru președinta Curții Constituționale, Domnica Manole. Un demers la Președinție a fost depus de către responsabilii Curții Constituționale (CC) prin care au solicitat acordarea pazei de stat pentru președinta CC, Domnica Manole. Informația a fost confirmată pentru COTIDIANUL de către ofițera de presă a Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), Olga Baciu.

Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, beneficiază de pază de stat începând cu 16 aprilie 2021.

Urmare a solicitării Curții Constituționale către Presedinția Republicii Moldova, în temeiul Legii 134/2008 a fost dispusă acordarea protecției doamnei Domnica Manole de către SPPS, începând cu data de 16.04.2021 pe o perioadă nedeterminată”, a precizat purtătoarea de cuvânt a SPPS, Olga Baciu.

Reprezentanții Curții Constituționale au spus pentru COTIDIANUL că paza pentru Domnica Manole a fost solicitată din motiv că „existau anumite riscuri”.

Prin demersul Secretariatului Curții Constituționale s-a solicitat acordarea pazei de stat pentru Președintele Curții Constituționale.

Potrivit legislației relevante, Președintele CC face parte din categoria demnitarilor care pot solicita acest serviciu. La baza solicitării au stat mai multe amenințări făcute prin intermediul rețelelor de socializare, dar și declarațiile cel puțin nepotrivite ale unor politicieni, în contextul tensionat al pronunțării Avizului privind constatarea corcumstanțelor dizolvării Parlamentului.

De asemenea, în seara zilei de 15 aprilie, o persoană necunoscută a informat, prin intermediul unui apel telefonic, că în sediul Curții Constituționale ar exista o bombă. Toate aceste împrejurări justifică măsura temporară a pazei persoanei Președintelui Curții Constituționale”, ne-au argumentat reprezentanții CC.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X