Șeful de la Real Madrid: Fără Super Ligă vom fi cu toţii morţi în 2024

Autor: , in Sport / 20 aprilie, 2021, 12:05

Preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a explicat luni seara, la televiziunea spaniolă, motivele creării Super Ligii, a cărei menire este aceea de „salvare a fotbalului”, în condiţiile perioadei dificile pe care o traversează în prezent sportul-rege.

„Nu este o ligă pentru bogaţi, este o ligă pentru salvarea fotbalului. Mâine (marţi) vom prezenta împreună cu Laporta (preşedintele clubului FC Barcelona) această ligă, care vrea să salveze fotbalul şi să salveze echipele modeste. În caz contrar, fotbalul va dispărea”, a asigurat Perez.

În opinia conducătorului madrilen, reforma Ligii Campionilor, adoptată luni de UEFA, a venit prea târziu: „Cei de la UEFA spun că noul format va intra în vigoare în 2024. Însă, în 2024 vom fi cu toţii morţi”.

„Atractivitatea fotbalului scade în rândul tinerilor şi vrem să le oferim o competiţie pentru ca ei să-şi lase tabletele. Nu mai sunt interesaţi de fotbal. Digitalul a schimbat totul, au alte platforme pentru a se distra. Fotbalul trebuie să evolueze şi să se adapteze la vremurile pe care le trăim”, a insistat preşedintele Realului, potrivit Agerpres.

Perez consideră, totodată, că actuala Ligă a Campionilor „este interesantă începând din sferturile de finală”. „Până atunci, trebuie să jucăm împotriva unor echipe modeste, care nu sunt atractive. Sunt meciuri de slabă calitate. Un Barca – Manchester este mai atractiv decât un Manchester împotriva unei echipe modeste. Ce cer fanii noştri din întreaga lume? Este ceea ce produce bani, nu celelalte competiţii. Aceşti bani vor fi pentru toată lumea, este o piramidă. Facem acest lucru pentru a salva fotbalul”, a continuat oficialul spaniol.

Acesta a subliniat că Real Madrid a pierdut „400 de milioane euro” din cauza crizei sanitare generate de pandemia de coronavirus, iar factura se ridică la „cinci miliarde de euro” pentru cluburile europene.

„Atunci când nu ai alte venituri decât cele din drepturile de televizare, îţi spui că soluţia este să faci meciurile mai atractive, pentru ca fanii din întreaga lume să le poată urmări, cu toate cluburile mari. Am ajuns la concluzia că având o Super Ligă în locul Ligii Campionilor putem compensa pierderile noastre”, a rezumat Perez.

Oficialul spaniol nu înţelege motivele furiei celor de la UEFA şi FIFA împotriva noii competiţii: „UEFA a lucrat la un nou format, pe care nu l-am înţeles la început şi care nu aduce suficient pentru a salva fotbalul în ansamblul său. Este un format absurd. Noi dorim să-l salvăm pentru următorii 20 de ani, Situaţia este dramatică”.

Florentino Perez a fost ales preşedinte al noii Super Ligi, competiţie ale cărei fondatoare sunt cluburile Real Madrid, Atletico Madrid, FC Barcelona, Manchester United, FC Liverpool, Arsenal Londra, Chelsea Londra, Tottenham Hotspur, Manchester City, Inter Milano, AC Milan şi Juventus Torino.

În privinţa identităţii celorlalte cluburi (3 permanente şi 5 invitate) care s-ar putea alătura celor 12 membri fondatori ai Super Ligii, Perez a rămas evaziv. „Pentru moment, suntem trei ţări (Anglia, Spania şi Italia). Nu ştim ce criterii vor avea prioritate. Nu am invitat-o pe PSG şi nici cele două cluburi germane (Bayern Munchen şi Borussia Dortmund). Cineva a spus în Germania că vom distruge campionatele naţionale. Nimeni nu vrea asta. În Anglia, vom putea suprima Premier League? Nu este posibil. În Italia, Roma şi Napoli ni s-ar putea alătura, pentru că ele merită. Însă cele care vor aduce bani sunt cele 15 cluburi fondatoare, care vor juca între ele în fiecare săptămână”, a mai spus preşedintele clubului Real Madrid.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X