12 cluburi de fotbal au semnat un acord pentru formarea unei Super Ligi în fotbalul european, acțiune care a provocat reacții vehemente. Real Madrid, Barcelona și Atletico Madrid din Spania, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham Hotspur din Anglia, Juventus, AC Milan și Inter din Italia sunt fondatorii noii competiții, la care se pot alătura Bayern Munchen și Borussia Dortmund din Germania și PSG din Franța, scrie Digisport.ro.

Iar aceste 12 cluburi vor beneficia de o primă consistentă de ”instalare” – ele au garantate un bonus de bun venit în valoare de cel puțin 200 de milioane de euro, conform unui articol din Financial Times.

Finanțarea este asigurată de banca americană JPMorgan, iar aceștia au oferit un contract pe 23 de ani în care cluburile primesc un avans în valoare de 264 de milioane de euro, care trebuie returnat dacă gruparea respectivă decide să părăsească Super Liga.

Cluburile vor deține în comun și firma care se ocupă de drepturile tv, sponsori și alte drepturi media, firmă care are sediul în Spania.

De altfel, secretarul general al Super Ligii este un bancher, Anas Laghrari, bun prieten al președintelui lui Real Madrid, Florentino Perez.

Conform previziunilor, Amazon, Facebook, Disney și Sky sunt implicate în transmiterea meciurilor și vor oferi în jur de 4 miliarde de euro pe an, dublu față de UEFA Champions League.

Iar pentru a potoli spiritele, cele 12 cluburi au anunțat că vor ceda 400 de milioane de euro, ligilor și federațiilor de care aparțin pentru a ajuta fotbalul autohton.

Jurnalistul Tancredi Palmeri a anunțat că UEFA se pregătește să le excludă pe Real Madrid, Manchester City și Chelsea din actuala ediție a Champions League, după ce aceste cluburi s-au alăturat proiectului Superligii. Mai mult decât atât, UEFA vrea să le interzică fotbaliștilor legitimați la cele 12 cluburi fondatoare din Superligă să participe la Euro 2020.

Din informațiile celebrului jurnalist, armata de avocați de la UEFA caută o măsură legală prin care să excludă Real Madrid, Manchester City și Chelsea din semifinalele Champions League.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here