Autoritățile municipale au lansat o licitație privind reabilitarea a 3 străzi din centrul Capitalei

Autor: , in Social / 21 aprilie, 2021, 17:52

A fost lansată licitația internațională privind reabilitarea străzilor 31 August 1989, Alexandru cel Bun și strada Tighina, din centrul Capitalei. Anunțul a fost făcut miercuri, 21 aprilie, de reprezentanții Primăriei.

„Renovarea acestor artere face parte din cadrul pachetului II al proiectului „Chişinău – Drumuri Urbane”, finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD. Valoarea totală a proiectului este de 11,8 milioane de euro”, au anunțat reprezentanții Primăriei Capitalei.

Primarul Ion Ceban susține că acest proiect a fost tergiversat de foștii responsabili, după care actuala administrație municipală a reluat procedurile lansate anterior: „Sperăm că vor fi mai multe companii locale, cât și internaționale deschise pentru a realiza calitativ aceste lucrări. Totodată, vrem ca infrastructura drumurilor din capitală să fie una pe potrivă”.

Lucrările de reabilitare a străzilor: 31 August 1989, Alexandru cel Bun și Tighina prevăd reparația părții carosabile, modernizarea trotuarelor și a iluminatului, crearea locurilor de parcare și modernizarea sistemului de iluminat public.

Pe strada 31 August 1989 reconstrucția urmează să fie desfășurată în format de „coridor verde”, cu amenajarea pistelor pentru bicicliști în dublu sens, a locurilor de parcare, modernizarea trotuarelor și a iluminatului stradal.

În total pe cele 3 străzi urmează să fie reparați 6,7 km de carosabil, cca 80 mii metri pătrați de trotuare, să fie instalați 288 de stâlpi de iluminat cu 654 corpuri de iluminat și reabilitați 1550 metri liniari de rețelele de canalizare pluvială.

Linkul licitației poate fi accesat de pe portalul de achiziții al BERD.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *