Declarația PSRM privind uzurparea puterii în stat de Curtea Constituțională, aprobată de Parlament. Litvinenco: Nu are efect juridic

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 aprilie, 2021, 11:26

Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale, inițiată de PSRM, dar și intenția de a acorda vot de neîncredere pentru trei judecători a fost aprobată cu votul a 54 de deputați din Parlament la ședința de vineri, 23 aprilie.

Judecătorii contituționali Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca, acuzați de „uzurparea Curții Constituționale” au primit vot de neîncredere.

De la vot s-au abținut fracțiunile PAS, Platforma DA și PDM.

Vezi și: „Declarația privind caracterul captiv al Curții Constituționale”. Litvinenco: Delirul socialiștilor a ajuns la paroxism

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco a precizat că „Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale nu are niciun efect juridic”.

„Este stabilit clar cum se demite un judecător al Curții Constituționale. Judecătorii constituționali nu pot fi demiși înainte de termen. Această declarație este în disperare”, a punctat Litvinenco.

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au boicotat ședința Parlamentului de vineri, 23 aprilie, în semn de protest.

„E o inițiativă toxică a alianței PSRM – Șor care nu reprezintă nimic altceva decât un atac la adresa Curții Constituționale. Este un atac al instituțiilor. Ei nu își doresc alegeri anticipate. PSRM – Șor își doresc conservarea situației dezastruoase în care se află țara și de pe urma căreia au de beneficiat doar exponenții acestor două forțe politice”, a argumentat liderul interimar al PAS, Igor Grosu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X