Maia Sandu convoacă în ședință Consiliul Suprem de Securitate

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 aprilie, 2021, 16:08

Președinta Maia Sandu convoacă în ședință Consiliul Suprem de Securitate. Ședința CSS va avea loc astăzi, 23 aprilie 2021, începând cu ora 17:00.

Subiectul ce urmează fi abordat în cadrul ședinței este riscul de subminare a ordinii constituționale în Republica Moldova.

Ședința va avea loc la Președinție.

Vezi și: Tănase, despre recunoașterea „caracterului captiv al Curții Constituționale”, cât și revocarea Domnicăi Manole

Parlamentul, cu voturile coaliției PSRM-ȘOR, a anulat hotărârea prin care președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a fost numită judecător la Înalta Curte. Potrivit unuia dintre autorii proiectului, socialistul Vasile Bolea, Manole a fost numită în funcție de către Parlament printr-o procedură ilegală.

Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale, inițiată de PSRM, dar și intenția de a acorda vot de neîncredere pentru trei judecători a fost aprobată cu votul a 54 de deputați din Parlament la ședința de vineri, 23 aprilie.

La acest subiect: Reacția Curții Constituționale, acuzată de „uzurparea puterii în stat”, fiind votată în Parlament declarația PSRM

Ulterior, a fost constituită Comisia parlamentară specială pentru elaborarea proiectelor de legi privind reforma constituțională. Comisia va fi formată din reprezentanți ai fracțiunilor și grupurilor parlamentare, experți în drept constituțional, reprezentanți ai mediului academic și societății civile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X