Parlamentul a anulat hotărârea prin care Domnica Manole a fost numită judecător la Curtea Constituțională

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 aprilie, 2021, 12:55

Parlamentul, cu voturile coaliției PSRM-ȘOR, a anulat hotărârea prin care președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a fost numită judecător la Înalta Curte. Potrivit unuia dintre autorii proiectului, socialistul Vasile Bolea, Manole a fost numită în funcție de către Parlament printr-o procedură ilegală.

Bolea susține că Manole a fost votată de către Parlament în funcție în baza unui „act administrativ individual favorabil ilegal”.

„Domnica Manole a declarat că meritul său de a ajunge judecător la Curtea Constituțională e că a stat pe baricade. Ea a picat concursurile la CSM, Parlament și Guvern. Mai mult, din cauza problemelor de integritate, nu a fost admisă la concursul organizat de Guvern, când Maia Sandu era premier. Despre un aviz negativ pentru Domnica Manole au vorbit atât ministrul Justiției de la acea vreme, Olesea Stamate, cât și chiar doamna Manole. Mai mult decât atât, Domnica Manole nu a contestat acest act administrativ”, susține Bolea.

În opinia autorului, „în aceste condiții, Comisia Juridică avea obligație să nu o accepte în concurs pe Domnica Manole, darămite să o numească”.

În aceste condiții, cu 53 de voturi, proiectul privind „anularea prin retragere parțială” a hotărârii Parlamentului prin care Domnica Manole a fost numit judecător la Curtea Constituțională a fost votat.

Potrivit lui Bolea, hotărârea Parlamentului va avea doar efect pe viitor și nu va afecte activitatea Domnicăi Manole la Curtea Constituțională până în prezent.

Decizia Parlamentului vine ca urmare a unor critici dure ale socialiștilor la adresa a trei judecători ai Curții Constituționale, care au dat undă verde solicitării președintei Maia Sandu privind dizolvarea Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X