A decedat Anatolie Donciu. A lucrat în cadrul Procuraturii și a fost șef al Comisiei Naționale de Integritate

Autor: , in Actualitate / Social / 26 aprilie, 2021, 14:49

Fostul șef al Comisiei Naționale de Integritate, reformată în Autoritatea Națională de Integritate, Anatolie Donciu, s-a stins din viață.

Un mesaj de condoleanțe a fost transmis de reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) luni, 26 aprilie.

Regretăm nespus trecerea prea devreme în nefiinţă a omului de mare valoare care a stat la temelia formării Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, a domnului Anatolie Donciu.

Un conducător cu deosebite calităţi, un coleg şi ofiţer demn de statutul său şi un om cu rare capacităţi intelectuale – aşa ne va rămâne în amintirea noastră cel care a fost şi va fi Anatolie Donciu. A fost mentorul a sute de ofiţeri şi a reuşit să formeze o generaţie de profesionişti, iar cei care au avut onoarea să muncească împreună cu domnul Donciu au pentru domnia sa doar cuvinte calde şi mare respect.

Noi, ofiţerii CNA, veteranii acestei instituţii şi toţi cei care l-au cunoscut, în exerciţiul funcţiei, pe domnul Donciu suntem alături de familia şi rudele îndurerete şi ne rugăm împreună să găsească alinare şi să ţină veşnică amintirea lui”, este mesajul reprezentanților CNA.

De asemenea, un mesaj a publicat și Procuratura Generală:

Întregul colectiv al Procuraturii Republicii Moldova îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă a fostului coleg- procuror Anatolie DONCIU, care în perioada anilor 1983 – 2002 a deținut diferite funcții în cadrul organelor Procuraturii. Ne exprimăm înalta apreciere pentru întreaga sa activitate profesională pusă în slujba justiţiei şi transmitem sincere condoleanţe familiei greu încercate. Dumnezeu să-i odihnească somnul cel de veci”.

În anul 2017, Anatolie Donciu nu a fost admis la concursul pentru șefia Autorității Naționale de Integritate. Consiliul de Integritate s-a întrunit în ședință și a decis să nu-l admită în concurs, atunci fiind șeful în exercițiu al ANI. Donciu a fost descalificat, pentru că actele pe care le-a prezentat membrilor Consiliului nu ar fi demonstrat că el a contestat în instanță Raportul comisiei speciale parlamentare, care a anchetat activitatea sa.

Anatol Donciu a fost președintele CNI din 2012 și până la reformarea instituției și transformarea ei în ANI.

În ultima perioadă, Donciu a ocupat funcția de Prorector pentru activitatea științifică la Universitatea de Studii Europene.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X