Litvinenco îl va da în judecată pe Bolea pentru „calomnie”, după ce a fost acuzat de ingerințe în justiție

Autor: , in Actualitate / Politic / 26 aprilie, 2021, 15:19

Deputatul socialist Vasile Bolea a anunțat luni, 26 aprilie, că va depune mai multe interpelări de deputat prin care va solicita tragerea la răspundere a deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco. Pe de altă parte, ultimul a anunțat că îl va acționa pe Bolea în judecată pentru calomnie.

„Am să depun mai multe interpelări la Procuratura Geneală și la Ministerul Afacerilor Interne prin care solicit atragerea la răspundere a lui Sergiu Litvinenco pentru denunț vădit fals și calomnie în adresa mea. De asemenea voi depune o interpelare la Ministerul Educației și la universitatea absolvită de Litvinenco. Îmi trezește dubii că acest cetățean are competențe necesare și studiile finalizate și voi solicita borderourile de note care atestă susținerea examenelor la toate disciplinele și dovada frecventării orelor”, a declarat Bolea.

De asemenea, Bolea a declarat în cadrul briefingului de presă că va expedia o interpelare fostului președinte al țării, Vladimir Voronin, deoarece Sergiu Litvinenco și-ar fi început cariera în aparatul președintelui Voronin.

O interpelare de deputat o voi adresa ex-președintelui Vladimir Voronin. Din informațiile publice cunoaștem că actualul deputat și-a început cariera când acesta era președinte (…) Vrem să cunoaștem dacă Sergiu Litvinenco a fost angajat prin perioada de probă. Rog să îmi comunicați dacă a trecut această perioadă de probă”, a argumentat Bolea.

Litvinenco a anunțat că îl va acționa în judecată pe Bolea

Nu discut și nu am discutat niciodată cu judecătorul Nicolae Roșca din momentul intrării în exercițiul funcției. M-am văzut accidental, așa cum m-am văzut cu multe alte persoane, cu domnul Roșca la inaugurarea Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și la două înmormântări – a domnului Cataranciuc și a domnului Cotorobai. Respect independența judecătorilor Curții Constituționale și deciziile acestei instituții. Anume independența Curții Constituționale reprezintă puterea ei în fața uzurpatorilor. Acest lucru Vasile Bolea nicidecum nu-l poate înțelege. Totodată, anunț că îl voi da în judecată pe Vasile Bolea pentru calomnie”, a menționat Litvinenco.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X