Procuratura Generală va examina în mod prioritar sesizarea privind uzurparea puterii în stat

Autor: , in Actualitate / Politic / 26 aprilie, 2021, 11:05

Procuratura Generală a anunțat că va examina în mod prioritar sesizarea  deputaților Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc privind uzurparea puterii în stat prin acțiunile de vineri, din Parlament. 

Într-un comunicat de presă, Procuratura Generală „a anunțat că a recepționat, în dimineața zilei de astăzi, adresarea deputaților Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc prin care au solicitat examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate. Adresarea survine ca urmare a evenimentelor și deciziilor luate vinei, 23 aprilie 2021, de Parlamentul Republicii Moldova, în raport cu Curtea Constituțională”.

„Reieșind din criteriile de formă și conținut, adresarea deputaților a fost înregistrată corespunzător și dispusă spre examinare unui procuror din cadrul Procuraturii Generale. Având în vedere rezonanța social-sporită a faptelor sesizate, Procuratura va examina în ordine prioritară și în regim de urgență acest caz și va dispune o soluție legală”, se mai arată în comunicat.

Cei doi deputați susțin că cei majoritatea parlamentară PSRM-ȘOR au avut o tentativă de uzurpare a puterii în stat prin anularea hotărârii prin care Domnica Manole a fost numită judecător la Curtea Constituțională și înlocuirea acesteia cu Boris Lupașcu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X