Un deputat, trei directori de instituții, un vicedirector de spital și cinci primari sunt vizați în controalele ANI

Autor: , in Politic / Social / 26 aprilie, 2021, 13:15

Reprezentanții Autorității Naționale de Integritate au anunțat luni, 26 aprilie, că au inițiat 9 controale și au emis 3 acte de constatare a încălcărilor și a întocmit un proces verbal de aplicare a unei contravenții pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. Datele se cuprind în perioada de activitate 19-23 aprilie.

Astfel, o încălcare a fost stabilită pe numele unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova în cadrul procedurii de control al averii.

„Numele acestuia și alte detalii vor fi făcute publice într-un comunicat de presă, după ce ANI va primi avizul de recepționare de către subiect al actului de constatare”, au spus reprezentanții ANI.

Două conflicte de interese au fost constatate pe numele directorului unei întreprinderi municipale din Leova și a unui primar din raionul Soroca.

Vicedirectorul de spital raional din nordul republicii și un contabil șef din cadrul unei primării din raionul Cahul au devenit subiecții în cadrul a două proceduri de control al averii, care au fost inițiate la sesizarea unor persoane fizice.

Totodată, în alte șapte proceduri de control demarate, inspectorii de integritate vor decide dacă – directorul unei întreprinderi subordonate Agenției Moldsilva, trei primari din raioanele Ialoveni, Strășeni și Nisporeni și doi consilieri din raionul Căușeni au admis conflicte de interese.

Un primar din raionul Sângerei s-a ales cu o amendă pentru depunerea sau nedepunerea declarației de avere și interese personale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X