Vaccinul Sputnik-V încă nu va fi distribuit în țară; Dodon s-a lăudat cu doze care încă nu au ajuns în Moldova

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 26 aprilie, 2021, 12:57

Vaccinul Sputnik V, ajuns în Republica Moldova sâmbătă, deocamdată nu va fi repartizat pentru administrare, în condițiile în care cea de-a doua doză încă nu a sosit la Chișinău.

40 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik-V, din lotul donat de Federația Rusă, au fost repartizate la depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, iar 31 de mii de doze au fost trimise în regiunea transnistreană. Consilierul în comunicare al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, a precizat pentru presă că la Chișinău au ajuns, de fapt, doar 71 de mii de doze de vaccin. Cealaltă parte a donației este așteptată în luna mai, scrie IPN.

Asta chiar dacă toți cei prezenți pe aeroportul din Chișinău la ceremonia de sosire, inclusiv Igor Dodon, au vorbit de 142 de mii de doze.

Alexei Ceban, medic-epidemiolog la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, a declarat că, acum, Republica Moldova a primit prima doză de vaccin, componentul nr.1. Doza a doua este diferită de prima doză. „Este singurul vaccin care are componente diferite”, a explicat specialistul.

Dozele de vaccin nu au fost distribuite deocamdată instituțiilor medicale întrucât nu există confirmarea de la partea rusă când exact va veni cea de-a doua doză. Confirmarea se așteaptă în zilele următoare. După care, dozele vor fi distribuite în toate teritoriile administrativ-teritoriale, inclusiv Găgăuzia, a precizat Alexei Ceban.

Cu Sputnik V se vor vaccina toate persoanele eligibile pentru vaccinare din etapa I-a sau a II-a, care nu au fost vaccinate până acum din diferite motive.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X