Boțan: „Ce nu a reușit Dodon în 4 ani, a reușit Maia Sandu în 4 luni”. Cum se explică comportamentul „îndărătnic” al PSRM

Autor: , in Actualitate / Politic / 27 aprilie, 2021, 16:26

Analistul politic Igor Boțan susține că comportamentul îndărătnic al Partidului Socialiștilor (PSRM) poate fi explicat de orgoliul rănit al liderului lor, Igor Dodon. Totodată, expertul a amintit că imediat după ce a pierdut alegerile, Dodon și-a justificat această înfrângere prin faptul că anul 2020 a fost unul dificil și doi factori au contribuit la pierderea alegerilor: criza pandemică și seceta de care a fost lovită Republica Moldova, iar dorința de revanșă au făcut ca el să promoveze o politică a unui petrecăreț care a dorit să-și pună în evidență toate calitățile.

Igor Boțan a declarat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că ceea ce Igor Dodon și-a propus și nu a putut realiza timp de 4 ani de zile, Maia Sandu, în calitate de președintă, a realizat în 4 luni de zile.

Criza politică pe care am avut-o în Republica Moldova în ultima jumătate de an, o criză guvernamentală, iată că încetul cu încetul a fost transformată într-o criză constituțională și cred că acest lucru este legat de faptul că ceea ce Igor Dodon și-a propus și nu a putut realiza timp de 4 ani de zile, dna Maia Sandu, în calitate de președintă, a realizat în 4 luni de zile, a reușit să aducă lucrurile până la alegerile parlamentare anticipate. Voi aminti radioascultătorilor că Igor Dodon a avut una din sarcini și o promisiune către cetățeni de a organiza alegeri parlamentare anticipate, lucru pe care a încercat să-l facă chiar la începutul mandatului și aproape că reușise în ultima zi de mandat, la 23 decembrie 2020, să ne anunțe că, după ce l-a convins pe premierul Chicu să-și dea demisia, calea spre alegerile parlamentare anticipate este deschisă, după care și-a revăzut opinia și cred că această revizuire este legată de rezultatele sondajelor de opinie care arată că, în orice situație, Partidul Socialiștilor ar avea de pierdut de pe urma alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Boțan.

Analistul politic este de părere că Igor Dodon și socialiștii contează foarte mult pe suportul partenerilor din Rusia, pentru că „nu vorbim aici de Belarus, înțelegem care este situația din Belarus, am văzut ultimele ieșiri ale lui Putin și ale lui Lukașenko – învinuiri la adresa Occidentului pe fundalul unor lucruri extrem de curioase care se întâmplă în Federația Rusă. Și aici este de menționat că Igor Dodon de o manieră deliberată arată că se asociază, formează o triadă Belarus-Rusia-Republica Moldova”.

Solicitată de COTIDIANUL pentru o reacție la declarațiile de mai sus, purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Lupei nu ne-a răspuns la telefon.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X