Ilan Șor susține că este gata să returneze suma de bani care i se impută în dosarul furtul miliardului

Autor: , in Economic / Politic / 27 aprilie, 2021, 17:01

Ilan Șor a organizat o conferință de presă marți, 27 aprilie, pentru a spune de pe un ecran că nu a furat miliardul, susținând că este gata să returneze suma de bani care i se impută și să o revendice apoi de la adevărații beneficiari ai fraudei din sistemul bancar.

Chiar dacă nu am fost printre beneficiarii banilor furați și am demonstrat acest lucru, eu sunt gata să achit integral suma de bani pe care o invocă instituțiile de drept atunci când formulează pretenții juridice față de mine. Sunt gata să garantez plata acestor resurse financiare”, a declarat Șor.

Șor pune la îndoială faptul că procurorii vor să investigheze în mod obiectiv cazul legat de frauda bancară.

Nu înțeleg poziția Procuraturii care, intenționat, îmi limitează dreptul de a participa la ședințele de judecată, solicitând arestarea mea. Eu am sarcina de a ajuta Procuratura în procesul de investigare, să prezint informații noi și extrem de importante. Nu vreau să admit faptul că Procuratura se teme de prezența mea și de informațiile pe care le pot furniza”, a adăugat Șor.

Șor a mai spus că foștii acționari ai celor trei bănci, Banca de Economii, Unibank și Banca Socială, vor cere în instanța de judecată repararea prejudiciului cauzat. Totodată, Șor a solicitat Băncii Naționale și Ministerului Finanțelor să înceapă un dialog atât cu el, cât și cu avocații săi privind despăgubirile pentru daunele provocate băncilor și statului.

Vezi și: Cazul semnăturii presupus falsă a lui Șor de pe un proiect de lege. Alaiba: „Am fost informat că a fost începută urmărirea penală”

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani. Potrivit procurorilor, liderul Partidului „ȘOR” ar fi obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de dolari, bani pe care i-ar fi spălat, ulterior, prin firme off-shore. Ilan Șor pledează nevinovat.

În vara anului 2019, atunci când s-a schimbat guvernarea, Ilan Șor a fugit din Republica Moldova.

Anterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat că Ilan Șor se află în Israel. Stoianoglo susține că procurorii moldoveni au solicitat extrădarea lui Șor. Însă autoritățile din Israel nu au dat curs acestei cereri, pentru că legislația acestui stat interzice extrădarea cetățenilor săi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X