PAS anunță un nou protest la Curtea Constituțională: Să arătăm susținerea noastră pentru Constituţie şi statul de drept

Autor: , in Politic / 27 aprilie, 2021, 17:35

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) anunță un nou protest în fața Curții Constituționale (CC) și cheamă cetățenii să meargă miercuri, 28 aprilie, în fața Înaltei Curți.

Avem nevoie să veniţi într-un număr cât mai mare în fața Curții, ca să arătăm susținerea noastră pentru Constituţie şi statul de drept și să nu permitem provocări din partea „frăţiei penalilor” în frunte cu Igor Dodon. Cetățenii Republicii Moldova sunt unicii care pot rezolva criza politică prin alegeri democratice. Vă așteptăm”, este mesajul membrilor PAS.

Curtea Constituțională (CC) a anunțat că sesizarea privind declararea stării de urgență va fi examinată miercuri, 28 aprilie, cu începere de la ora 13:00. Magistrații Curții Constituționale se vor pronunța privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă nr. 43 din 30 martie 2021 și a Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgenţă nr. 49 din 31 martie 2021 (sesizările nr. 81a/2021 și nr. 82a/2021).

Oameni buni, Curtea Constituțională va examina mâine, 28 aprilie, începând cu ora 13:00, sesizările privind constituționalitatea hotărârii guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă și a hotărârii parlamentului privind declararea stării de urgenţă. Una dintre sesizări a fost depusă de către deputatul PAS, Sergiu Litvinenco”, au mai spus membrii PAS.

Astăzi, 27 aprilie, zeci de oamenii s-au adunat în fața Curții Constituționale, în timp ce magistrații examinau sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale. Este vorba despre retragerea mandatului de judecătoare a Domnicăi Manole și a Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea lui Boris Lupașcu în funcția de judecător al Curții Constituționale.

Vezi și: Curtea Constituțională: Revocarea Domnicăi Manole și numirea lui Boris Lupașcu sunt neconstituționale

Curtea Constituțională declară neconstituțională legea prin care SIS-ul trece din subordinea președintelui în cea a Parlamentului

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X