(LIVE) Sute de oameni protestează la Curtea Constituțională. De la „vrem justiție” și „anticipate” la „vrem să coacem plăcinte”

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 28 aprilie, 2021, 11:59

Mai mulți cetățeni au venit miercuri, 28 aprilie, în fața Curții Constituționale. Unii protestează că „vrem anticipate”, alții au venit în susținerea HoReCa cu pancarde pe care au scris „vrem să coacem plăcinte”.

UPDATE: Contra-protest în fața Curții Constituționale. Membrii Partidului Politic Moldovenesc „Ai noștri” au venit în fața Înaltei Curți și au numit manifestanții prezenți „ocupanți”. Între timp, în replică au fost numiți „provocatori”.

La fața locului, oamenii legii au format un cordon între cele două tabere.

Foto: jurnal.md

Știrea inițială:

Oamenii s-au adunat în fața Curții Constituționale, cu puțin timp înainte ca magistrații să se întrunească în ședință pentru a examina sesizările privind constituționalitatea Stării de urgență.

Curtea Constituțională (CC) a anunțat că sesizarea privind declararea stării de urgență va fi examinată miercuri, 28 aprilie, cu începere de la ora 13:00. Magistrații Curții Constituționale se vor pronunța privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă nr. 43 din 30 martie 2021 și a Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgenţă nr. 49 din 31 martie 2021 (sesizările nr. 81a/2021 și nr. 82a/2021).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *