Nagacevschi susține că în privința sa sunt utilizate „măsuri speciale de investigație vădit abuzive”

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 aprilie, 2021, 15:01

Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, se plânge că în privința sa sunt utilizate măsuri speciale de investigație vădit abuzive, adăugând că lucrurile degradează. Astfel, menționează că „cunosc foarte bine cum să colectez informația despre aceste acțiuni și să-mi apăr drepturile fundamentale”.

Pe parcursul mandatului de ministru al Justiției și mai ales ultima perioadă, nu o singură dată am avut motive rezonabile de a considera că în privința mea sunt utilizate măsuri speciale de investigație vădit abuzive. Vă amintesc, unii actori politici cu conexiuni subversive chiar au și adus la cunoștință publică date ce vizează viața mea privată, evident distorsionat, în speranța că voi reacționa prin a confirma sau a nega, ca ei să speculeze în ambele ipoteze în vederea obținerii unor dividende politice ieftine”, a declarat Nagacevschi.

Fadei Nagacevschi notează că informațiile despre viața sa privată și operarea datelor sale cu caracter personal reprezintă un abuz de drept: „Datele mele personale nu pot fi raportate niciunui politician sau conducător de instituție nici măcar sub parafa „secret”. Am considerat că nu trebuie să reacționez public la abuzurile acelor politicieni iresponsabili și populiști cu conexiuni subversive ce sunt tentați să-mi urmărească viața privată. Observ însă că lucrurile degradează”.

Ministrul în exercițiu al Justiției a mai spus că, se pare, practicile abuzive „sunt utilizate aparent la scară largă, inclusiv împotriva procurorilor, iar politicienii mai și cer pe baza unor așa-zise informații obținute prin abuz de drept, să fie eliberați procurori din funcție”.

Dumneavoastră, dragi politicieni vreți să construiți stat de drept sau dictatură? Dacă un membru al Guvernului, un procuror aparent sunt expuși unor practici abuzive, atunci cum ar urma cetățenii noștri să se simtă în siguranță? Pe această cale, fac apel către cei ce eventual execută ordine abuzive cu privire la măsuri speciale de investigație, către cei ce eventual dau aceste ordine, cât și către cei ce eventual operează date cu caracter personal în mod abuziv, opriți-vă până nu ați discreditat totul în această țară. De altfel vă asigur, cunosc foarte bine cum să colectez informația despre aceste acțiuni și să-mi apăr drepturile fundamentale”, a conchis Nagacevschi.

Deocamdată, nu a venit nimeni cu nicio reacție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *