Ședința Curții Constituționale: Magistrații examinează sesizările privind declararea stării de urgență (LIVE)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 28 aprilie, 2021, 13:09

Curtea Constituțională (CC) examinează sesizările privind declararea stării de urgență.

Judecătorii constituțională au plecat în deliberări. Decizia va fi pronunțată la ora 17:00.

Magistrații Curții Constituționale se vor pronunța privind controlul constituționalității Hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă nr. 43 din 30 martie 2021 și a Hotărârii Parlamentului privind declararea stării de urgenţă nr. 49 din 31 martie 2021 (sesizările nr. 81a/2021 și nr. 82a/2021).

O sesizare la Curtea Constituțională (CC) pentru a contesta Hotărârea de instituire a stării de urgență pe teritoriul R. Moldova a fost depusă de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), a anunțat Sergiu Litvinenco vineri, 9 aprilie.

De asemenea, deputatul Octavian Țîcu a contestat procedura prin care la 31 martie s-a instituit 2 luni de stare de urgență în Republica Moldova. El susține că Guvernul interimar nu era în drept să înainteze Parlamentului propunerea privind instituirea stării de urgență, iar deputații nu puteau veni cu propriul proiect de hotărâre, motiv pentru care au fost încălcate mai multe articole ale Constituției.

Parlamentarii au aprobat modificări la Legea privind regimul stării de urgenţă. Propunerea a fost aprobată miercuri, 31 martie, prin votul a 52 de deputați.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *