ULTIMA ORĂ! Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului: Data alegerilor noului Parlament se stabilește pentru 11 iulie 2021 (LIVE)

Autor: , in Actualitate / Politic / 28 aprilie, 2021, 18:38

Președinta Maia Sandu a organizat miercuri, 28 aprilie, un briefing de presă, în care a anunțat că a semnat decretul privind dizolvarea Parlamentului.

Acum câteva minute, am semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou care să servească interesele țării și ale oamenilor. Acum, puterea este în mâinile poporului. Am încredere că cetățenii vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a precizat că data alegerilor noului Parlament se stabilește pentru 11 iulie 2021.

Trebuie să punem cât mai repede punct haosului în care ne ține Parlamentul care pleacă. După alegeri vom numi un guvern responsabil, care se va baza pe o majoritatea stabilă și vom îndrepta lucrurile în Moldova. Vom ieși din criză, vom face ordine și toate instituțiile statului vor lucra pentru binele oamenilor. Guvernul urmează să aloce din bugetul de stat resursele financiare necesare pentru pregătirea și desfășurarea alegerilor. Urmează un efort mare. Cetățenii au câștigat dreptul de a-și decide viitorul, însă responsabilitatea pentru acest viitor stă pe umerii fiecăruia dintre noi. Lupta pentru curățarea sistemului public, lupta pentru curățarea clasei politice, pentru oprirea hoțiilor, lupta pentru dreptate este o luptă grea, dar suntem pe calea cea bună. Suntem tot mai aproape de a pune punct haosului pe care unii au încercat din răsputeri să-l prelungească și să-l adâncească ca să poată fura în continuare. Avem acum șansa de a alege calea spre normalitate. Să o folosim cu înțelepciune”, a conchis Maia Sandu.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X