Maia Sandu a anunțat ce a discutat cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova

Autor: , in Actualitate / Politic / 29 aprilie, 2021, 15:59

Președinta Maia Sandu a anunțat că a participat joi, 29 aprilie, la o videoconferință cu circa 70 de ambasadori acreditați în Republica Moldova. Subiectul discuțiilor dintre șefa statului și diplomați a fost ultimele evenimente produse la Chișinău.

Maia Sandu i-a anunțat despre faptul că, în seara zilei de ieri, a semnat Decretul de dizolvare a Parlamentului, dându-le cetățenilor țării șansa de a-și alege un Legislativ care să-i reprezinte.

M-am bucurat să constat un interes sporit al reprezentanților corpului diplomatic față de prezentul și, mai ales, față de viitorul Republicii Moldova. Am mulțumit, totodată, țărilor care, în ultima săptămână, și-au exprimat sprijinul pentru statul de drept și pentru instituțiile democratice din Republica Moldovaˮ, a precizat Maia Sandu.

La fel, în cadrul discuțiilor, șefa statului a reiterat atașamentul țării noastre pentru parcursul european.

Am mulțumit tuturor statelor care ne-au fost alături în acest an pandemic și am convenit să organizăm asemenea reuniuni cu regularitate. Este un element ce ne ajută să ținem mâna pe pulsul relațiilor bilaterale și să intensificăm cooperareaˮ, a punctat Maia Sandu.

La rândul lor, diplomații au transmis mesaje de încurajare țării noastre, urându-ne succes în depășirea crizei politice, dar și a celei pandemice.

Amintim că, magistrații Curții Constituționale au examinat miercuri, 28 aprilie, sesizarile privind declararea stării de urgență, votată de majoritatea PSRM – ȘOR.

Decizia magistraților:

Având în vedere sesizările înregistrate, având în vedere actele, deliberând în camera de consiliu, se admit parțial sesizările. Hotărârea Parlamentului privind instituirea stării de urgență este neconstituțională. Se respinge sesizările în partea cu privire la declararea neconstituționalității Hotărârii de Guvern privind propunerea de instituire a stării de urgență”, a declarat președinta Curții Constituționale, Domnica Manole.

ULTIMA ORĂ! Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului: Data alegerilor noului Parlament se stabilește pentru 11 iulie 2021

La scurt timp, președinta Maia Sandu a anunțat că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului.

Prin această decizie am deschis calea pentru ca cetățenii să poată să-și aleagă un Parlament nou care să servească interesele țării și ale oamenilor. Acum, puterea este în mâinile poporului. Am încredere că cetățenii vor alege calea corectă spre crearea unui stat dezvoltat și democratic”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a precizat că data alegerilor noului Parlament se stabilește pentru 11 iulie 2021.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X